Velikonoční beránek

Co by to byli Velikonoce bez beránka?
Zkuste to letos kapek zdravěji ????
Recept je jednoduchý a zvládne ho opravdu každý????
Hlavně pokud nějaké ingredience zrovna nenajdete ve špajzu, tak neváhejte a objednejte na e-shopu ⬇️
Ingredience:
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1 hrnek celozrnné špaldové mouky + na vymazání
½ balení prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička Bio citrónové kůry
50 g nesířených rozinek
50 g mandlí
150 g sójového jogurtu
1 lžička vanilkového extraktu
5 lžic ořechového oleje (vlašský, lískový aj.) + na vymazání
5 lžic rýžového sirupu
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.
V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.
Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.
Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.
Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.