Recept s GOJI

????Vegetariánské karbenátky????
Přísady (pro 8 - 10 ks)
1 šálek čočky (lze nahradit pohankou)
1 velkou najemno nastrouhanou mrkev
3 lžíce najemno nastrouhaného pastináku
½ lžičky soli
Špetka pepře
½ lžičky grilovacího koření
1 hrst goji plodů
6 lžic kukuřičné mouky
1 vejce
½ najemno nastrouhaného uzeného tofu
Kukuřičný škrob
Olej na smažení
Postup
Čočku necháme přes noc namočit v nadbytku vody. Tu před vařením slijeme, luštěninu promyjeme a dáme v dvojnásobném množství vody vařit na cca 30 minut. Následně nahrubo rozmixujeme, přisypeme najemno nastrouhanou mrkev, pastinák, tofu, sůl, pepř, koření, goji, vejce a kukuřičnou mouku. Vše dobře promícháme, vytvarujeme karbanátky, obalíme je v kukuřičném škrobu a osmažíme na oleji z obou stran.
Podáváme se zeleninou, vařeným bramborem, nebo v bulce se zeleninou ala vegetariánský hamburger.