Jarní závitky

Ingredience
1 ks mrkev
0,5 ks okurka
0,5 ks listový salát
10 ks kreveta
1 ks chilli papričky
50 g rýžové nudle
4 lžíce rybí omáčka
2 lžíce Rýžový ocet na sushi
1 balení koriandr
1 svazek máta peprná
10 plátek rýžový papír

 

Příprava

Tenké rýžové nudle ponořte do vroucí vody, nechtě změknout, zceďte. Krevety krátce povařte ve vývaru nebo osmahněte na másle. Mrkev, okurku a salát nakrájejte na tenké nudličky. Nasekejte bylinky.

Rýžový papír ponořte do vlažné vody, následně na mokrou utěrku a počkejte chviličku, než bude vlážný. Rozložte na něj přiměřené množství zeleniny, bylinek a krevetu. Náplň vytvarujte do válečku tak aby zboku i dole přečnívaly alespoň 2 cm papíru. Nejdříve přehněte obě boční strany, pak také spodní, stahujte a rolujte.
Mrkev, okurku a salát
Chilli papričku rozřízněte, zbavte semínek, jemně nakrájejte a v misce smíchejte s ostatními surovinami na omáčku. Každý závitek pak namočte do omáčky a konzumujte.